Bouwen in Dordrecht

Bouw zelf in Stadswerven, Stadspolders, Sterrenburg, Dubbeldam of in de binnenstad van Dordrecht

Dordrecht is een oude stad met pit. Het koestert zijn rijke historie, maar heeft oog voor vernieuwing. Er is de afgelopen jaren veel geïnvesteerd om de stad nog aantrekkelijker te maken. Dordrecht heeft hierdoor nu een Leerpark, Duurzaamheidsfabriek, een Sportboulevard met zwembad en ijsbanen, een Gezondheidspark en een tot muziek- en theaterpodium omgebouwde energiecentrale.

Wat is uw woonvoorkeur?

Dordrecht wil de stad met enthousiaste initiatiefnemers verder ontwikkelen. Het geeft u de kans om een huis op maat te bouwen. Dordrecht geeft ruimte voor zelfbouw op verschillende locaties. Wie op korte termijn zelf een huis wil bouwen in Dordrecht kan terecht op de bestaande locaties Stadswerven en in Stadspolders. Hier zijn nog enkele kavels beschikbaar. Op de langere termijn zijn er mogelijkheden in Sterrenburg, Dubbeldam en de binnenstad.

Voor iedere woonwens een oplossing

In Dordrecht kunnen zowel rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen als vrijstaande woningen worden gerealiseerd. Delen van het plangebied zijn voor de diverse woningtypes aangewezen. Binnen het stedenbouwkundig plan wat door de gemeente Dordrecht wordt ontwikkeld zijn diverse zones ingericht wat betreft prijsklasse; van middelduur tot topsegment.

Meer informatie over diverse bouwprojecten in Dordrecht vind u op Dordtseruimte.nl.

Ga samen met ons de uitdaging aan en laat ons weten hoe we uw droomwoning werkelijkheid kunnen maken.

De mogelijkheden voor wonen in Dordrecht

Plezierige woonwijken, onderwijs van de bovenste plank, spraakmakende culturele voorzieningen, een bruisend sportleven en een gevarieerd winkelaanbod. De waterbus verbindt de stad met de andere gemeenten in de Drechtsteden én met Rotterdam. Vervoer over water speelt een rol in het woon-werkverkeer en zorgt daarnaast voor de toevoer van bezoekers die de geheimen van de stad willen ontdekken. Een ontdekkingstocht die begint in de historische binnenstad waar monumentale panden herinneren aan het roemruchte verleden. 

En voor wie even geen zin heeft in drukte is er het Nationaal Park De Biesbosch met zijn kreken, bevers en grillige natuur. Een heerlijk recreatiegebied op fietsafstand van de stad.

Hoe kunt u bouwen in Dordrecht?

Wilt u in Dordrecht wonen in uw eigen droomhuis? Dan zijn de volgende twee opties de meest geschikte:

Aanbesteden

U koopt een kavel en laat uw woning naar uw eigen wensen ontwerpen door een architect. Wij adviseren Brand BBA | BBA Architecten. Nadat het ontwerp goedgekeurd is kunt u de aannemer betrekken bij het proces. Gezien onze ervaringen met deze projecten en onze intensieve samenwerking met Brand BBA | BBA architecten zijn wij een uitstekende partner!

Bouwteam

Tegenwoordig wordt er ook veel voor een bouwteam gekozen. Wij zullen dan onderdeel van een team zijn waarbij iedereen vanuit zijn expertise advies geeft. Het voordeel is dat ontwerp en realisatie naadloos op elkaar afgestemd zijn.

Drechtsteden Bouw, uw bouwpartner voor Dordrecht

Wij zijn hét bouwbedrijf in de regio Drechtsteden. Met meer dan 25 jaar ervaring in nieuwbouw en verbouw en realisatie van verschillende CPO projecten (Collectief Particulier Opdrachtgeversschap) zijn wij uitstekend geschikt u ook te helpen bij het realiseren van uw nieuwbouwwoning in Dordrecht.

Wij begrijpen dat nieuw bouwen een hele uitdaging kan lijken. Vandaar dat we u graag eens vrijblijvend informeren over de mogelijkheden, kansen en kosten van wonen in Dordrecht. Bel ons gerust op 078 615 23 32 of stuur ons een bericht.

Terug naar het overzicht