Bouw een klassieke woning!

U staat op het punt een eigen huis te laten bouwen? Dan staat u voor een belangrijke keuze die u persoonlijk zult moeten maken: in welke stijl wil ik deze woning laten bouwen? In samenwerking met de juiste architect komt u al snel tot een richting en zal de architect aanvoelen welke stijl bij uw persoonlijkheid en smaak past. Wellicht houdt u van een modern ontwerp? Of toch liever landelijk? Wellicht droomt u van een villa in de klassieke stijl. Wij zijn benieuwd naar uw bouwplannen en persoonlijke inspiratie en fungeren graag als de aannemer van uw klassieke woning.

Klassieke villa

Onder een klassieke villa verstaan we villa’s die gebouwd zijn in de periode, of volgens de stijl van de periode, 1900 - 1930. U kunt deze woningen herkennen aan een bepaalde grandeur, elegantie en het oog voor detail. De woningen zijn vaak symmetrisch gebouwd en een klassieke villa wordt vaak gebouwd in een toepasselijke stijl van de omgeving. U kunt bijvoorbeeld bij een klassieke notariswoning denken aan het gebruik van bakstenen en een schuin dak, maar een klassieke woning op een dijk zal meer de witte elegantie uitstralen van oude dijkvilla’s.

Kenmerken van een klassieke villa

Waar bij een stijl als landelijk de weidsheid en relatie met de natuur centraal staat, heeft ook een klassieke villa een aantal kenmerken die de sfeer van de woningen aangeeft. Zo hebben klassieke woningen vaak een royaal formaat en een symmetrische plattegrond. Grandeur is een woord dat vaak voorkomt bij een beschrijving van een klassieke woning. Daarnaast wordt er bij het bouwen van een klassieke villa veel rekening gehouden met de details van de woning. Denk aan buitenlampen in dezelfde stijl als een windwijzer of glas-in-lood ramen boven de ingangen. Een aannemer klassieke woning weet de juiste materialen te kiezen voor de bouw van uw klassieke woning, tot en met de kleinste details die het een elegant geheel maken.

Een nieuwe villa in klassieke stijl

Met ons als aannemer van uw klassieke woning bouwt u samen uw droomhuis. U wilt uw toekomstige thuis in de stijl van een klassieke woning? Wij bouwen het graag met u. Een woning in klassieke stijl draagt de kenmerken en details van een klassieke woning maar geeft tevens toegang tot alle moderne gemakken die u wenst. Wij fungeren graag als aannemer klassieke woning en maken met liefde uw ingangspartijen met luifels, bordessen en een dubbele voordeur die de symmetrie van een klassieke woning zo mooi weergeeft.

Heeft u plannen voor het bouwen van een klassieke villa? Drechtsteden Bouw fungeert graag als aannemer van uw klassieke woning. Bespreek vrijblijvend de mogelijkheden en kosten.

Terug naar het overzicht